Михаил Михайлов поиска санкции срещу България от Европейския парламент


Драги зрители, днес (17.12.20 г.) сутринта пуснах Петиция до Европейския парламент с искане да бъдат наложени политически и икономически санкции на България. Искам налагането на политически и икономически санкции над България заради драстичното неспазване от страна на българското правителство и българската съдебна система на гражданите на България, включително и моите права, както и заради неспазването на правата на етническите малцинства. В момента особено актуално е неспазването на правата на македонското малцинство. Лично аз на 10 ноември 2020 г. бях арестуван за 72 часа само и единствено заради подкрепата ми към македонското малцинство и към Република Македония по пътя й към Европейския съюз. Сега съвсем наскоро, на 9 декември 2020 г., отново бях арестувам, този път за 2 часа и от мен и двата пъти искаха да пиша обяснения... Не съм им писал никакви обяснения! Обясненията ги пиша до Европейския парламент под формата на Петиция, защото българската държава прекалява с нарушаването на правата ни. Може да сме македонци, може да сме българи, може да сме турци, може да сме всякакви - българската държава мачка безогледно правата на всички! А сега искам да предупредя всички, че във видеоклипа използвам един парцал - това не е българското знаме, а един абсолютно мръсен парцал. Ето е текста на Петицията:
Г-да/г-жи европейски депутати, в България продължават грубо да се нарушават правата на северомакедонското малцинство, което в страната е около половин милион души (държа да отбележа, че аз не съм северомакедонец и така погледнато моите етнически права не се нарушават). Въпреки Вашата Резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България от 08.10.2020 г. - B9-0309/2020 (2020/2793 RSP), българските власти продължават тормоза над това малцинство и в чисто вербален план дори го засилиха след безпрецедентните спорове на управляващите в България с ръководството на Северна Македония, в които спорове българските власти искат от северомакедонците да се откажат от своята идентичност и национален език, за да бъдат допуснати за преговори за членство в Европейския съюз. Аз например, като журналист приветствах публично Вашата Резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България от 08.10.2020 г. и се обявих публично в подкрепа на македонското малцинство - това обаче стана причина да бъда задържан под стража за 72 часа на 10.11.2020 г. без каквото и да е адекватно обвинение, както и още веднъж да бъда задържан в полицията за два часа на 09.12.2020 г. Още веднъж заявявам, аз не съм северомакедонец, но се боря в България да се спазват европейските ценности и европейското законодателство и най-вече чл. 2 и чл. 6 от ДЕС, ХОПЕС и ЕКПЧОС.
Г-да/г-жи европейски депутати, моля да се намесите по-остро срещу действията на българското правителство и на българската съдебна система, защото Вашата Резолюция относно принципите на правовата държава и основните права в България от 08.10.2020 г. - B9-0309/2020 (2020/2793 RSP) беше абсолютно игнорирана от българското правителство. Нещо повече, след тази Резолюция българското правителство обвини "лошия" Европейски съюз, че се намесва политически във вътрешните работи на България. Тоест, ефект върху българското правителство и българските съдебни власти от Вашата Резолюция почти нямаше.
Затова:
1. Моля, намесвайте се по-често във "вътрешните работи" на България!     
2. Моля, започнете да налагате политически и икономически санкции и натиск върху държавата и българското правителство, за да започне да изпълнява разпоредбите на ДЕС, ХОПЕС и ЕКПЧОС.
3. Моля, започнете да налагате санкции и натиск върху държавата и българското правителство, за да не спира Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, тъй като северомакедонците са отделен народ с отделен език и претенциите на България са фашистки. Да се предявяват претенции към правителството на Северна Македония от страна на българското правителство е все едно, например, Германия да предяви претенции към Нидерландия за национални идентичност и език.
4. Моля, да получа политическо убежище в Европейския съюз, тъй като в България съм тормозен и задържан единствено и само заради изказване на лично мнение по редица обществени въпроси, основно касаещи липсата на човешки права в България, липсата на правосъдие в България и систематичното нарушаване на ХОПЕС, ЕКПЧОС и Европейското законодателство в България!
p.s.: Ако Европейският парламент желае, мога да изпратя голямо количество доказателства за нарушаване както на правата на северомакедонското малцинство в България, така и на гражданите на Европейския съюз в България. Моля за помощ, защото българското правителство и българската съдебна система вече безвъзвратно урониха моето доверие не само в престъпната Република България, но и във възможността на Европейския съюз да промени нещо в тази държава! Лично аз се срамувам, че съм български гражданин!