Михаил Михайлов: Специализираната прокуратура нагло излъга българските медии

С най-голямо учудване Михаил Михайлов прочете прессъобщението на Специализирана прокуратура от 10.11.20 г., в което прессъобщение се твърди, че Специализираната прокуратура го е привлякла отново към наказателна отговорност за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост (престъпления по чл. 108, ал. 2 и чл. 325, ал.2 от НК). Всъщност, единственото вярно в прессъобщението е точно това, както и това, че отново незаконно Михаил Михайлов е бил арестуван, този път за 72 часа. Оттук насетне всичко в това прессъобщение е пълна лъжа и манипулация и, предвид че Михайлов беше задържан за 72 часа под стража, чак сега имаме възможност да я опровергаем:
1. Прокуратурата твърди, че Михаил Михайлов е осъден за подобно престъпление на 18.07.19 г. от Специализиран наказателен съд на 1 година и 10 месеца условно с 4 годишен изпитателен срок. Твърдението е абсолютно невярно и Специализираната прокуратура знае много добре това, тъй като на 03.11.20 г. със свое Решение № 159/20 г. по наказателно дело № 506/20 г. Върховен касационен съд отмени тази присъда и върна делото за ново разглеждане от Специализиран наказателен съд - това е второто поред връщане на делото на първа инстанция и това му гледане от Специализиран наказателен съд ще бъде третото, тоест до сега вече два пъти престъпната Прокуратура на Р. България не можа да осъди Михайлов, няма да може и сега, защото в нито един от видеоклиповете си той не използва българското знаме. Всеки може да влезе в сайта на ВКС и да провери истинността на това твърдение: Решение № 159/20 г. по наказателно дело № 506/20 г. е публично.
2. В нито един от видеоклиповете си Михайлов не използва националното знаме на Р. България - няма никакви доказателства той да използва този парцал. Напротив, всички доказателства сочат, че Михайлов използва просто един друг парцал (не националното знаме на Република България), и другия парцал прилича донякъде на знамето на престъпната Република България, но не е знамето според изискванията на Закона за държавния печат и националното знаме на Република България.
3. Прокуратурата в своето прессъобщение пропуска да уведоми медиите, че всъщност прокурорската преписка и досъдебното производство е започнато по сигнал на Михаил Михайлов, който той внесе в Специализираната прокуратура под № 1949 на 23 септември 2020 г., тъй като някои медии бяха писали, че той се бил измочал върху българското знаме на 7 септември 2020 г. и той настоя за прокурорска проверка истина ли е това. Какво се оказа, Михаил Михайлов иска да изчисти името си, а вместо това получава 72-часово задържане и ново обвинение... Това може да се случи само в престъпната държава България!!!
4. Предвид, че престъпната българска Прокуратура вече няколко пъти си позволява да формира обществено мнение чрез неверни и манипулиращи прессъобщения до медиите, които прессъобщения целят да изкарат Михаил Михайлов последния лумпен и престъпник, от днес 15.11.2020 г. Михаил Михайлов, или неговият пресцентър, който не се намира в България, редовно ще уведомяват българските медии какво се случва по делата на Михайлов, както и предварително ще обявява часовете и датите на тези дела и съдилищата, в които делото ще се гледа!  Освен това ще уведомява предварително медиите за всички бъдещи протестни акции на Михайлов. Освен това, докато не е отново незаконно арестуван Михаил Михайлов се ангажира, че ще отговаря на всички въпроси на медиите по телефон, имейл или при контакт с журналистите - на живо или на запис! Досега Михайлов се въздържаше от коментари, за да не влияе върху безпристрастността на Съда, но след пълните безобразия на Прокуратурата не смята повече да си мълчи!